marți, 25 februarie 2014

MWC 2014: Samsung lansează noul Galaxy S5, cu multiple îmbunătăţiri şi noutăţi

Unul dintre telefoanele cele mai aşteptate la ediţia din acest an a MWC a fost Samsung Galaxy S5. Vârful gamei producătorului coreean se prezintă cu un design îmbunătăţit dar şi cu multiple noutăţi şi facilităţi, atât pe partea de funcţionalitate cât şi pe cea de securitate.

Samsung Galaxy S5 are un ecran de 5,1 inch FULL HD Super AMOLED, chipset Snapdragon 800 cu procesor quad-core la 2,5 Ghz, 2 GB de RAM şi conectivitate LTE 150 Mbps.

Se remarcă butonul HOME ce integrează acum un cititor de amprente, similar lui Apple iPhone 5S, camera de 16 MP capabilă de înregistrare UHD (4K), focalizare ultrarapidă (0,3 secunde), focus selectiv, HDR, etc.

Samsung Galaxy S5 este din start certificat IP67, deci rezistent la apă şi praf, incluzând şi monitorizare a ritmului cardiac - o premieră pe un telefon mobil.

Interfaţa TouchWiz este prezentă peste sistemul de operare Android 4.4.2 KitKat. Funcţia Boost Download permite un download mai rapid folosind simultan conexiunea Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac, dual-band) şi cea mobilă 4G LTE.

Bateria lui Samsung Galaxy S5 de 2.800 mAh promite să ţină mai mult cu 20% prin funcţia de economisire a energiei. La nevoie, utilizatorul activează această funcţie, ecranul devine alb-negru şi rămân active doar funcţiile de telefon/sms.

Samsung Galaxy S5 va fi disponibil în întreaga lume începând cu luna aprilie. Preţurile nu au fost deocamdată dezvăluite.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu